Üzleti tippek

Vége a MÁV biztosítónak

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) augusztus 15-i határnappal visszavonta a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) tevékenységi engedélyét.

Az engedély visszavonásának határnapjával, azaz 2008. augusztus 16-án 0 órától az egyesületi tagok biztosítási jogviszonya megszűnik a MÁV ÁBE-nél.

A tagok a mai naptól, július 31-től az augusztus 15-ig rendelkezésre álló időszakban kötelesek új biztosítót választani maguknak, amely a szerződéskötést követően vállal fedezetet az esetleges károkra.

Akik eddig az időpontig nem választanak új biztosítót, a továbbiakban közvetlenül kötelesek állni az általuk okozott károkat a károsult fél, illetve a Magyar Biztosítók Szövetsége Kártalanítási Számlája felé – közli a PSZÁF határozata.

A tagok külön postai küldeményben kapják meg az átszerződéshez szükséges kártörténeti igazolásukat.

Azok, akik befizetik a III. negyedévére vonatkozó kgfb-díjukat a MÁV ÁBE részére, s ezt igazolják, bónuszfokozatuknak megfelelően szerződhetnek át új biztosítójukhoz. A díjat meg nem fizetők A00-s fokozatú besorolást kapnak választott biztosítójuktól, a málusz fokozatúak besorolása megmarad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik