Üzleti tippek

TV2: másodszor is nekifutnak a logóváltásnak

Másodszor is kérte logóváltásának jóváhagyását a médiahatóságtól a TV2 - mondta el Nagy Andrea, a társaság marketingigazgatója pénteken. Legkorábban augusztus végén születhet döntés az ügyben.

A televíziós társaság azt feltételezi, hogy egy félreértés miatt nem hagyta jóvá kérelmüket másfél hete az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) – közölte Nagy Andrea, hozzátéve, hogy az emblémabevezetés időpontjának kitűzésével megvárják a médiahatóság döntését. Július 15-én mondott “gyenge nemet” az ORTT a beadványra: a jóváhagyás két támogató és egy ellenszavazatot kapott, öt tartózkodó voks mellett.

Testületi tagok akkori tájékoztatása szerint azon a vitán vérzett el a kérelem, hogy reklámnak számít-e, ha egy tévécsatorna emblémájában helyet kap internetes oldalának címe. A kereskedelmi csatorna szerint egyszerű félreértés történt.

“Hivatalos értesítést nem kaptunk az ORTT-től a csatorna azonosítójának módosításával kapcsolatos testületi döntésről. A sajtóban megjelent híreket látva csak feltételezni tudjuk, hogy félreértés történt, hiszen a mi beadványunkban nem fogalmazódott meg az azonosító jelünkre vonatkozóan ilyen jellegű kérés” – közölte Péntek Zoltán a TV2 jogi képviselője.

Mivel a kérdéssel foglalkozó testületi ülés után az ORTT megkezdte nyári szünetét, több tag közlése szerint is csak augusztus utolsó napjaiban kerülhet a kérelem ismét a médiahatóság elé.

A 12 évvel ezelőtt még a nemzeti színek “csigás” változatát logóként használó csatorna 2002-ben váltotta fel egy zárójelbe tett vörös kettessel addigi szimbólumát; az új embléma azonban alig egy esztendeig volt használatban: 2003 szeptemberében váltotta a most is használt logó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik