Üzleti tippek

Eltörölhetik a szolidaritási adót

A Népszabadság információi szerint szinte biztos, hogy eltörlik a négyszázalékos szolidaritási adót. Az MSZP és a kormány titkos tárgyalásain emellett a differenciált áfaemelés is szóba került - írta pénteki számában a politikai napilap.

Az újság információi szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közelmúltban zárt körben arról beszélt, hogy a szociálisan érzékeny területeken – ilyen például az energia – megmaradna a húszszázalékos forgalmi adó, a többi területen pedig visszaemelnék azt a huszonöt százalékos kulcsra. A négyszázalékos szolidaritási adót pedig két lépcsőben törölhetik el – írta a lap.

A napilap arról írt, hogy az adóátalakításokról szigorú titoktartás mellett tanácskoznak a kormány érintett miniszterei és az MSZP-frakció, illetve munkacsoport vezetői. Az első ilyen, szigorúan zártkörű tanácskozás múlt hét keddjén volt, a következőt pénteken tartják. Ezen jelen lesz többek között Veres János pénzügyminiszter és Lendvai Ildikó frakcióvezető is – tette hozzá a Népszabadság.

Az adóátalakításról szóló tervezet végső formába öntéséig még több egyeztetés is hátravan. Az már most látszik, hogy a szocialista frakció az adórendszer egyszerűsítése mellett áll ki – írta a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik