Üzleti tippek

Szavazhatnak a gyöngyösiek az abroncsgyárról

Mégis lehet népszavazás a tervezett abroncsgyárról Gyöngyösön, miután a helyi bíróság jogerős döntése szerint a város jegyzőjének hitelesítenie kell az aláírásgyűjtő íveket.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne épüljön meg az indiai Apollo Tyres cég gumigyára Gyöngyösön” – így szól a népszavazásra bocsátandó kérdés, amelynek hitelesítését korábban megtagadta a jegyző. Ebben a helyzetben 30 nap áll rendelkezésükre az aláírások összegyűjtéséhez, és siker esetén késő ősszel vagy kora tavasszal megtarthatják a referendumot – közölte Tatár László, a referendumot kezdeményező Fidesz városi elnöke.

A Fidesz a népszavazás kezdeményezésével csupán politikai okokból nagyon nagy károkat okozhat a városnak, kockára téve egy 900 munkahelyet jelentő beruházást – kommentálta a történteket a település szocialista polgármestere. Ugyanis reális veszély, hogy az indiai cégnek nem lesz ideje és türelme kivárni a procedúra végét, és elhagyja Gyöngyöst, illetve Magyarországot – tette hozzá Hiesz György.

Korábban az Apollo Tyres alelnöke személyesen vállalt garanciát arra, hogy a világ jelenlegi legmodernebb gumiabroncs-gyártási technológiáját fogják alkalmazni Gyöngyösön.Ez egyben azt jelenti, hogy a cég garanciát vállal a gyár környezetbarát működésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik