Üzleti tippek

Kocsis nem lesz BKV-vezér

A BKV első számú vezetői posztjára esélyesnek tartott Kocsis István, az MVM volt vezérigazgatója visszalépett a pályázattól. A közlekedési társaság vezetőjének kinevezése késhet, mert az MSZP elégedetlen a beérkezett pályázatok elbírálásával.

A tervekkel ellentétben várhatóan nem dönt a BKV új vezérigazgatójáról jövő kedden a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága, a fővárosi szocialista frakció szerint ugyanis aggályos a bírálóbizottság ténykedése. A testület által készített munkaközi összegzés ellentmondásos és színvonaltalan, ezért annak teljes jogi-szakmai felülvizsgálatát indítványozzuk – mondta Steiner Pál szocialista frakcióvezető.

A képviselőcsoport elé került összegzés alapján a szocialisták három pályázót tartanak alkalmasnak a vezérigazgatói posztra: Balogh Zsolt jelenlegi megbízott BKV-vezérigazgatót, Hidvégi Gábort, a Vidám Park volt igazgatósági elnökét, valamint Devecz Miklóst, a MÁV és a Hídépítő Zrt. korábbi dolgozóját. A politikus elmondta: a poszt egyik esélyese, Kocsis István, az MVM volt vezérigazgatója visszalépett a pályázattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik