Üzleti tippek

Nincs egyezség a MÁV és a szakszervezet között

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok képviselői ezúttal sem állapodtak meg a szakszervezet sztrájkköveteléseiről a Herczog László közvetítő részvételével megtartott keddi egyeztetésen. A tárgyalást a munkaügyi vita rendezéséről augusztus 12-én folytatják.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az egyeztetés után az MTI-nek elmondta: megítélésük szerint a MÁV menedzsmentje nincs abban a helyzetben, hogy megállapodjon a sztrájkkövetelésekről, mert “a politika nem engedi az egyezséget.”

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője a tárgyalás után elmondta: a keddi egyeztetésen sem közeledtek az álláspontok, ebben január óta nincs elmozdulás. A vasúttársaság továbbra is azon a véleményen van, hogy felesleges a dolgozókat sztrájkba hívni ezekkel a követelésekkel, mert nem teljesíthetőek.

A még elégséges szolgáltatásban sem tudtak megállapodni, a MÁV a csökkentett nyári menetrendnek megfelelő közlekedést ajánlott. A szakszervezet továbbra is a vasúti vonalakon napi 1-1 vonatpár, a budapesti elővárosban pedig további 20 vonat közlekedtetését javasolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik