Üzleti tippek

A dinnyefelvásárlóknak sok a 30 forintos vételi ár

A dél-békési dinnyefelvásárlók nem tudják megadni a dinnye kilogrammjáért a 30 forintos vételi árat, mert szerintük a minimum 30 forintos felvásárlói ár megbénítaná a kereskedelmet, és leállna a dinnye exportja.

Simonka Görgy, a dinnyefelvásárló Simba Hungary Kft. vezetője szerint a blokád miatti késés olyan kockázatot jelent az európai megrendelőiknek, ami miatt máris jelentős mennyiségű megrendelést csoportosítottak át más országokba. A cégvezető hozzátette: a gazdák vesztesége milliós nagyságrendű. Hangsúlyozta: az erőszak és a fenyegetés nem vezet eredményre, hanem össze kell fogni a termelők érdekében.

A cégvezető emellett azt is jelezte hogy jogi lépéseket tesz Karsai József ellen vasárnapui szóváltásuk miatt. A képviselő délelőtt elzárta a medgyesbodzási telep mindkét bejáratát, ezzel megakadályozta, hogy a helyi gazdák termésével megrakott kamionok az európai megrendelőkhöz elindulhassanak. Ismertetése szerint ekkor szóváltásba került a képviselővel, majd később Karsai József azt nyilatkozta a médiában, hogy Simonka György életveszélyesen megfenyegette őt. Karsai Józzef elmondta: mindez nem igaz, neki pontos tanúi vannak, hogy mi történt a medgyesbodzási telep előtt, ezért nem kíván a sajtó nyilvánossága előtt személyeskedő vitákat folytatni.

Ajánlott videó