Üzleti tippek

Délre véget érhet a dinnyedemonstráció

Várhatóan vasárnap délig megszűnik a blokád a korábbi helyszíneken a dinnyefelvásárló telepek előtt, ám vasárnap reggel új helyszínen, Medgyesbodzáson is eltorlaszolták az egyik telepet a gazdák.

A Karsai József szocialista párti országgyűlés képviselő által vezetett dél-békési dinnyetermesztők azért létesítettek péntek kora este óta blokádokat Medgyesegyháza, Magyarbánhegyes, Nagybánhegyes és Kunágota több dinnyefelvásárló-telepe előtt. Így akarják elérni, hogy legkevesebb bruttó 30 forintot adjanak a felvásárlók a dinnyéért.

A már két napja tartó tüntetések következtében szombaton délelőtt az egyik medgyesegyházi, majd késő este egy nagybánhegyesei kereskedővel állapodtak meg a 30 forintos vételi árban. Vasárnap délelőtt pedig immár egy kunágotai felvásárlóval is körvonalazódnak a megállapodások, így a Karsai József szerint délre az összes eddigi helyszínen megszűnhet a blokád.

A felvásárlási árak emelkedését segíti, hogy egyre kevesebb a dinnye, így a felvásárlók egyébként is nehezen tudnak külföldre szállítani, sőt az egyik fő piacnak számító Lengyelországban emelkedtek az árak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik