Üzleti tippek

Leépít a Gazprom

admin
admin

2008. 07. 18. 09:52

Hivatali létszámleépítésbe kezd a Gazprom orosz állami földgáz-monopólium, amely több mint 400 ezer embert foglalkoztat Oroszországban.

Alekszej Miller vezérigazgató utasítására 2009. január 1-jével a Gazprom központi apparátusának a munkatársak 10 százalékától kell megválnia – több mint 500 embertől, mégpedig a legjobban fizetett menedzserek közül. Az Európa földgázellátásában uralkodó szerepet játszó részvénytársaság az irányítási költségek idei jelentős megugrása miatt kényszerül a lépésre, megfigyelők azonban kételkednek benne, hogy ezzel jelentős megtakarításra tehetne szert – írta a Kommerszant című orosz lap.

A megszorítás a központi apparátus mellett a fiókképviseletek stábját is érinti, ezekben együttesen 5770 ember dolgozik. „Egyes részlegekben a tervezett elbocsátás a 20 százalékot is eléri, másokat viszont nem érint majd a csökkentés” – magyarázta el egy, az igazgatótanácshoz közeli forrás.

Az alkalmazottak összlétszáma tavaly 3800 fővel bővült, így jelenleg 436 ezer ember dolgozik a Gazpromnál, akiknek 9,3 százalékát a vezető beosztásúak teszik ki, 22,2 százalékát a szakemberek és 63,1 százalékát a dolgozók. A legnagyobb arányban az irányítási költségek ugrottak meg, 32,6 százalékkal. A Gazprom tavalyi nettó profitjának csökkenéséért elsősorban a közép-ázsiai gáz felvásárlására fordított kiadások a felelősek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.