Üzleti tippek

Házhoz mennek a termelők

Mozgalommá kezd nőni a termelő és fogyasztó közvetlen kapcsolatán alapuló gyümölcsvásár. Szombaton Érden és Rákoskeresztúron mennek házhoz a termelők – közölte Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET).

A SZÖVET által elindított meggymentő akció a helyi szervezőknek köszönhetően kezd a saját lábára állni. Szombaton érdi civilek szerveznek közvetlen kereskedelmi akciósorozatot, amelynek jelmondata: vásárolj helyi árut! Július 19-én helyi (sóskúti) termelőtől szerzik be a sárga-, jövő héttől pedig az őszibarackot. Az érdi akcióban előjegyzés alapján lehet részt venni, utcai árusítás ezúttal nem lesz.

Házhoz mennek a termelők 1

A gyümölcsöt szombaton 10 és 10:30 között lehet átvenni a Polgárok Háza előtt. A barack ára a múlt heti akcióhoz hasonlóan most is 260 Ft/kg lesz. Az érdi civilek további akciókhoz várnak gyümölcs- és zöldségtermelő gazdákat, illetve olyan helyi kereskedőket, akik csatlakoznának az mozgalomhoz. A cél továbbra sem a fogyasztói ár letörése, hanem a felvásárlói ár emelése – hangsúlyozzák.

Rákoskeresztúron szombaton hat tonna barack várja a vásárlókat kilónként 249 forintos áron. A Velencei-tó mellől származó kajszi barack mellé nektarint és paradicsomot is hoznak, az árusítás reggel hattól a készletek erejéig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik