Üzleti tippek

Blokádot hirdetnek a dinnyetermesztők

A dinnyetermesztők blokád alá veszik azokat a felvásárlókat, akik nem adnak a a gyümölcs kilójáért legalább 30 forintot – közölte Karsai József (MSZP) országgyűlési képviselő.

Az egyes felvásárlók esetleges blokád alá vételéről pénteken délután döntenek a dinnyetermesztők a Békés megyei Magyarbánhegyesen tartandó fórumukon. Az MSZP-s országgyűlési képviselő úgy véli, ide mintegy 300-an mennek majd el.

A battonyai polgármester szerint itt áll majd össze – a termelők közlése alapján – az a lista, amely megmutatja, melyek azok a felvásárlók, akik nem voltak hajlandók legalább 30 forintot adni a termesztőknek. Karsai József korábban már közölte: a dinnyetermesztők „harcot hirdetnek” a közvetítők, a lánckereskedelemben részt vevők ellen, mert szerintük ez a kereskedelmi forma okolható azért, hogy gyakran 18-22 forintot ajánlanak kilogrammonként a gyümölcsért.

A dinnyetermelők a múlt héten kezdtek demonstrálni az alacsony felvásárlási árak elleni tiltakozásul, szombaton 25 tonna, kedden 125 tonna dinnyét öntöttek az Auchan soroksári áruházának parkolójában az aszfaltra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik