Üzleti tippek

Ferihegy tulajdonosai nem teljesítik vállalásaikat

admin
admin

2008. 07. 14. 18:51

A Budapest Airport 2005-ös privatizációja óta egyik tulajdonos sem tartotta be a privatizációs szerződésben vállaltakat - állítja a munkavállalók többségét képviselő szakszervezet.

Az érdekvédők kifogásolják, hogy a 2005 decemberében foglalkoztatott, mintegy 2500-as munkavállalói létszám 2000 alá csökkent, pedig a magánosításkor az új tulajdonosok a foglalkoztatottak számának megőrzését ígérték. A szakszervezetek szerint a BA nem tartja be a munkavállalók képviselőinek tájékoztatásával kapcsolatos kötelezettségét sem, és nem informálja őket megfelelő időben a tervezett nagy átszervezésekről.

Mindezekért a Munkástanácsok Országos Szövetségéhez csatlakozott Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete kezdeményezni fogja a Munka törvénykönyve módosítását az OÉT-ben. Ennek sikertelensége esetén az Európai Bizottsághoz fordulnak annak érdekében, hogy kezdeményezzen szabálysértési eljárást a magyar kormány ellen a munkavállalók képviselőinek tájékoztatáshoz és konzultációhoz való jogával kapcsolatos európai irányelvnek a magyar jogba történő nem megfelelő átültetése miatt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.