Üzleti tippek

A PSZÁF pert nyert az OMV-vel szemben

admin
admin

2008. 07. 03. 17:01

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) első fokon pert nyert a Fővárosi Bíróságon az OMV ellen, amit az osztrák olajipari vállalat azért indított, mert a felügyelet 25 millió forintra büntette piacbefolyásolás miatt - tudta meg a felügyelettől csütörtökön az MTI.

A PSZÁF tavaly hivatalból indított eljárást, s megállapította: a Mol Nyrt. névre szóló törzsrészvényekre 2007. június 15-ét követő időszakban kötött ügyletek során, illetve az OMV időközben nyilvánosságra hozott szándéknyilatkozatában megfogalmazottak alapján sérültek a piacbefolyásolásra, illetve a vállalatfelvásárlásra vonatkozó egyes törvényi rendelkezések.

A bírságot a határozat kézhezvételét követő 30 napon belül kellett a PSZÁF bankszámlájára befizetni. A határozatot az OMV a Fővárosi Bíróság előtt támadhatta meg, amit meg is tett, igaz ennek a határozat végrehajtására nem volt halasztó hatálya.

A május közepén meghozott ítélet kézhezvételétől számítva az OMV-nek 15 napja volt fellebbezés benyújtására a Fővárosi Ítélőtáblához, amit az alperes meg is tett. A PSZÁF értesülése szerint a tábla a tárgyalás napját még nem tűzte ki. Amennyiben a tábla is a PSZÁF-nak ad igazat, az ítélet jogerőssé válik. Ebben az esetben az OMV felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a Legfelsőbb Bírósághoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.