Üzleti tippek

Startol az e-cégbejegyzés

admin

2008. 07. 02. 06:59

Csak traktorral lehetett venni az akadályokat az elektronikus cégeljárás bevezetésének első napján, legalábbis a megkérdezett ügyvédek és szakértők panaszai alapján ez a következtetés vonható le - írja a Népszabadság az e-cégbejegyzés első napjáról; a Napi Gazdaság ugyanakkor azt derítette ki: simán elindult az egyórás cégeljárás az intelligens nyomtatványok alkalmazásával.

Vannak még problémák az adatfeldolgozás terén, és a jogi képviselők kiértesítése sem ment zökkenőmentesen, de összességében átment a vizsgán a cégbíróságok új elektronikus rendszere – mondta a Népszabadságnak Kenesei Judit.

A Fővárosi Cégbíróság vezetője szerint az elmúlt hetek rohamához képest viszonylag csendes napot zártak, s részben ennek is köszönhetően jó ütemben haladtak az anyagok feldolgozásával. Egyszerűsített cégbejegyzést az induló napon tizenöt esetben kértek, s ezekkel mind sikerült a törvényileg előírt egy órán belül végezni – tette hozzá Kenesei Judit.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozók úgy vélekedtek, a valódi gondokat nem is a technika, hanem a hétköznapi élet produkálja majd. A rendszer ugyanis totálisan átalakítja az ügyvédek feladatait, ami elvileg át kell, hogy rendezze a díjszabást is. A lapnak szintén Kenesei Judit nyilatkozott, aki szerint a leggyakoribb hiba a kézbesítések és az előszerkesztés körül fordult elő. A lapnak Kovács Péter ügyvéd azt mondta: az bizonyos, hogy a tarifák emelkedni fognak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.