Üzleti tippek

Új vezérigazgató az OTP Garancia élén

Utassy László június 30-i hatállyal lemondott az OTP Garancia Biztosító Zrt. vezérigazgatói posztjáról, helyére Yann Ménétriert jelöli az OTP Bank.

A lemondás közös megállapodás alapján történt, és Utassy László szakmai pályafutását az OTP Banknál folytatja – közölte a bank. Yann Ménétrier kinevezésére a felügyeleti engedély megszerzését követően kerülhet sor.

A biztosítót nemrég megvásárló Groupama SA támogatja Ménétrier kinevezését, aki a Garancia Biztosító tulajdonváltását követően is a társaság vezérigazgatója marad, és irányítani fogja a Groupama magyarországi tevékenységét az OTP Garancia és a Groupama Biztosító (Magyarország) tervezett összeolvadását követően – áll a cég közleményében.

Yann Ménétrier 20 éves biztosítói üzletági tapasztalatokkal rendelkezik és 1988 óta áll a Groupama alkalmazásában. Ezt megelőzően 9 évig a Credit Agricole-nál dolgozott különböző vezető beosztásokban. A Groupama Centrale Caisse-nál az értékesítési igazgatóságát irányította és vezető szerepet játszott a Groupama Bank létrehozásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik