Üzleti tippek

Megbukhat a Posta partnerség

A korábban megpályázott 252-ből már csak 72 kis posta üzemletetését vennék át vállalkozók a Magyar Posta Zrt.-től, ám ez a szám is csökkenhet a szerződéskötési szakaszban, akár 30-ra - írja a Magyar Nemzet.

Bukni látszik a Magyar Posta tavaly októberben meghirdetett Postapartner Programja, amelynek résztvevői a Magyar Nemzetet arról tájékoztatták: a posta mintegy 40-45 százalékkal kevesebb pénzt adna kis egységei üzemeltetéséhez, mint korábban – írja a lap.

Mivel ez az összeg még arra sem elegendő, hogy a szakmunkás-bérminimumot kifizessék az alkalmazottaknak, a korábbi 252-ből már csak 72 kis posta üzemeltetését vennék át vállalkozók.

A Postapartner Program első ütemében Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Somogy megye 291 postájának működtetésére keres a posta vállalkozókat.

A Magyar Nemzet érdeklődésére a Magyar Postánál üzleti titokra hivatkozva nem adtak információt az ajánlatokról, és arról sem kívántak nyilatkozni, hányan léptek vissza a programban. A Magyar Posta Zrt. hétfőn hirdeti ki a Postapartner Program első ütemében kiírt pályázatának eredményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik