Üzleti tippek

Suchman: csökkenteni kell a turizmust sújtó elvonásokat

A Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke szerint mielőbb meg kellene találni az idegenforgalom helyét a kormányzati szerkezetben, mert a turizmus állandóan változó pozíciója az ágazati érdekérvényesítés szempontjából hátrányos.

Suchman Tamás a Balaton reneszánsza című keddi, budapesti konferencián az idegenforgalmat sújtó elvonásokkal összefüggésben kijelentette: “sokpárti” megegyezés kell abban, hogy – a költségvetés teherbírására is tekintettel – csökkentsék az idegenforgalmat sújtó elvonásokat.

Közölte azt is, hogy az ágazatnak mielőbb parlamenti konszenzuson alapuló erős szabályozásra van szüksége. Ha komolyan vesszük, hogy az idegenforgalom nemzetgazdasági szempontból húzóágazat, akkor nagyobb hangsúlyt kellene kapnia – fogalmazott.

A konferencia résztvevői, köztük polgármesterek, idegenforgalmi szakemberek és beruházók tarthatatlannak mondták, hogy a balatoni fejlesztésekhez szükséges forrásokért a három régióhoz kell pályázniuk. Bóka István, Balatonfüred polgármestere azt hangoztatta: fejlesztési régió státuszt kell biztosítani a Balatonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik