Üzleti tippek

Hatmilliárdért vesz irodát az APEH

Irodát venne mintegy nettó 6 milliárd forintért az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága 2.750 fős teljes állományának elhelyezésére tárgyalásos közbeszerzésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A cél az, hogy az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának szétaprózott elhelyezését megszüntessék. Első lépcsőben 700 dolgozó részére azonnal irodát bérelne az MNV, és közben akarják lebonyolítani a teljes állomány elhelyezését szolgáló irodaépület megvásárlását.

A vásárolni kívánt ingatlannak minimum 40 ezer négyzetméteresnek kell lennie. Az ügyfélszolgálati helyiségben a 40+15 ügyfélablak mellett el kell férnie legalább 150-200 várakozó ügyfélnek is. Az ajánlati árat úgy kalkulálta az MNV, hogy az idei március és április ingatlanforgalmi adatait vette alapul. Így jött ki a maximális 6 milliárd 73 millió 88 ezer forint.

Az ajánlattevő értékesítési nettó árbevételének az utóbbi két évben el kell érnie a bérleti szerződésnél 100 millió, míg az adásvételinél az 500 millió forintot. Ezen belül irodák bérbeadásából, forgalmazásából kellett származnia 40, illetve 200 millió forintnak.

További feltétel, hogy a bérbeadó bizonyítsa: az elmúlt 3 évben legalább 5 ezer négyzetméternyi irodát adott bérbe adnia, míg az eladónak legalább egy 5 milliárdos irodaépületet kellett értékesítenie, vagy pedig egy 10 milliárdos ingatlanfejlesztést finanszíroznia.

Az ajánlattételi határidő július 10., az ajánlattevők július 28-ig kapnak értesítést arról, hogy bekerültek-e a második fordulóba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik