Üzleti tippek

Elektronikusan is kérhető fizetési könnyítés

Az idei évtől már a fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmet is be lehet nyújtani elektronikusan az adóhatósághoz - hívja fel a figyelmet az APEH.

Aki például a 2007. évi személyi jövedelemadó bevallás május 20-i határidejéig nem tudta rendezni adóhátralékát, ugyancsak választhatja ezt az utat.

Az ügyek elektronikus intézésének feltétele, hogy az adózó, illetőleg az adózó képviselője rendelkezzen ügyfélkapus regisztrációval. A fizetési könnyítési és méltányossági kérelmet, annak módosítását, kiegészítését, illetve visszavonását az APEH által biztosított és az internetről letölthető kliensszoftver segítségével lehet benyújtani. Az elektronikus adatlapok és kitöltési útmutatók az APEH honlapján megtalálhatóak.

A kérelem 2.200 forintos illetékét a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01076064 számú számlára kell befizetni.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.