Üzleti tippek

“Robin Hood-adó” a benzinprofitra?

admin
admin

2008. 06. 11. 15:32

Az Európai Bizottság az áfa vagy a jövedéki adó csökkentését továbbra sem tartja alkalmas eszköznek a magas olajárak problémájának kezelésére, de esetleg különadóval sújtaná az olajcégek extraprofitját.

Az adócsökkentés nem fogná vissza a fogyasztást, és a fogyasztás a növekvő árak mellett egyre nagyobb összeget vonna ki a költségvetésből – fejtette ki Kovács László, magyar adóügyi biztos a távirati irodának. A büdzséből kieső veszteség ráadásul az olajtermelő országokat gazdagítaná – tette hozzá.

Megemlítette azt is: a testület nem tárgyalta a magyar kormány kérelmét a jövedéki adó csökkentésére, arra a szabályoknak megfelelően az adóügyi főigazgatóság fog választ adni. A mostani bizottsági ülés után azonban még kevésbé kétséges, hogy a válasz elutasító lesz – fogalmazott.

Az uniós végrehajtó testület amúgy egyetért azzal, hogy a tagállamok nyújtsanak kompenzációt a magas olajárak által leginkább sújtott társadalmi csoportoknak, rétegeknek, különösen a legalacsonyabb jövedelműeknek.

Utóbbi egyik lehetséges fedezeteként felmerült a sajtóban “Robin Hood-adónak” is nevezett különadó kivetése, amellyel az olajtársaságok extraprofitját csökkentenék.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.