Üzleti tippek

Szuper minőségben nézhetjük majd az olimpiát

A megszokottnál nagyobb felbontást kínáló HD-minőségben közvetítheti a pekingi olimpia eseményeit a Magyar Televízió (MTV) kettes csatornája.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivője elmondta: a médiahatóság által jóváhagyott ütemterv alapján fokozatosan áll át az új sugárzási rendszerre az M2, amelynek adása eközben a hagyományos SD-minőségben is fogható lesz.

Medveczky Balázs ügyvezető, az MTV alelnöke egy hónapja beszélt arról, hogy a HD-sugárzáshoz a médiahatóság hozzájárulása is kell, mivel az ezzel járó technikai váltás érint néhány tízezer olyan háztartást, amelyikben parabolaantennával fogják az analóg műsorjeleket. Nekik egy mintegy tízezer forintba kerülő átalakító egységet (set-top boxot) kellene vásárolniuk.

Az átállás a háztartások kevesebb mint két százalékát érinti, mert száz otthonból csak mintegy nyolcban áll HD-tévé, így most azon dolgoznak, hogy mind a hagyományos SD-hez, mind a HD-hez szükséges digitális jel is elérje a lehető legtöbb hazai nézőt.

A nagyobbik köztévé négy hónapja nyújtotta be a most elbírált kérelmet a médiahatósághoz; a váltáshoz szükséges eszközökre az MTV közbeszerzést írt ki, amely júliusban zárulhat le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik