Üzleti tippek

Indul a verseny a köztévé elnöki posztjáért

admin
admin

2008. 06. 09. 07:27

Mától a hónap végéig vehetik fel a pályázati csomagot azok, akik versenybe kívánnak szállni a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségéért.

A múlt hétfőn és kedden – a május 30-án megismételt, de akkor is sikertelen elnökjelölés után – közzétett pályázati felhívás szerint az információs csomagot – a korábbiakhoz hasonlóan 120 ezer forintért – vehetik fel az érdeklődők a kuratórium titkárságán; az összeget nem kell leszurkolniuk azoknak, akik az előző két menet valamelyikében már megvették a dokumentációt.

A posztért versenybe szállók szeptember 15-én délelőtt tíz és délután két óra között adhatják le pályamunkájukat, majd október első három napján mutathatják be személyesen is elképzeléseiket a kuratórium elnökségének.

A pályázati procedúra október 14-ig zárul le: addig vagy betöltik a tisztséget, vagy új pályázatot írnak ki arra, ellenkező esetben a kuratóriumi elnökség megbízatása megszűnik, tagjai pedig nem jelölhetőek a következő testületbe.

Diploma kell és angoltudás

Az elnöki posztért indulás feltétele valamelyik európai uniós ország teljes jogú állampolgársága, anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, büntetlen előélet, MA fokozatú vagy ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes angol nyelvtudás, szakmai életrajz benyújtása, valamint a pályázat határidőn belüli beadása.

Az aspiránsnak előzetes vállalnia kell, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, illetve nyilatkoznia kell arról, hogy “semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival”.

Tavaly október 17-én a kuratóriumi elnökség nem kezdeményezte, hogy pályázat nélkül újrázhasson posztján az MTV-t négy éven át vezető Rudi Zoltán, aki 12 év alatt az első olyan elnök volt, aki kitöltötte hivatali idejét.

Nem tudtak dönteni

Az első pályázat lejártával, február 12-én nem tudott jelöltet állítani a három jelentkező közül a kuratóriumi elnökség. A második pályázat április 2-án zárult menetében 13-an vették meg az induláshoz szükséges csomagot. Közülük hatan adták be május 5-ig, a határidő lejártáig pályamunkájukat.

Az első körben is nevező három jelentkező – Hammer Ferenc médiakutató, Rudi Zoltán, s a korábban az MTV és több kereskedelmi adó menedzsmentjében is helyet kapó Szabó Stein Imre – mindegyike újrázott. A tisztségért indult továbbá az MTV határon túli szerkesztőségét vezető Havasi János, a műsorvezetősködés után most közgazdasági ismereteket oktató Marcsa Attila, valamint az MTV-ben több vezető tisztséget betöltő Székely Ferenc.

Nem indult viszont a társaság ügyvezetője (és egyetlen alelnöke), holott az utóbbi bő egy évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy ha rajthoz áll, akkor győz az átmeneti vezető: 1999 júliusában Szabó László Zsolt, két esztendővel később, az ő távozása után Mendreczky Károly, majd – miután ő is lemondott – 2003 májusában Ragáts Imre lett így az MTV első embere.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.