Üzleti tippek

Közbeszerzésekről egyszerűen

admin
admin

2008. 06. 06. 15:08

Kevés cég engedheti meg magának, hogy ne induljon állami és uniós tendereken. Ez a könyv egyszerűen, gyakorlati példákkal mutatja be a közbeszerzések világát.

Magyarországon nem lehet figyelmen kívül hagyni az államot és az önkormányzatokat mint megrendelőket, hiszen az adóbeszedés és az újraelosztás mértéke uniós mértékben is magas. De a vállalatok is egyre gyakrabban írnak ki tendereket, ahol jól jöhet a közbeszerzési pályázatokon szerzett tapasztalat.

Az uniós csatlakozás óta a közösségi piac is megnyílt a hazai cégek előtt, ezért nem árt tisztában lenni a közbeszerzés jogi szabályozásával. A Közérthető közbeszerzés közösségi keretek között című könyv azoknak szól, akik nem akarnak lemaradni az állami és az uniós megrendelésekről.

Konkrét példákat mutat

A kötet mindenki számára érthető formában mutatja be a hatályos jogi szabályozást, a módosításokat, és a törvény szövegét, mindezt gyakorlati példákkal színesítve. A Közbeszerzési Döntőbizottság, a Legfelsőbb Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ítéletei, döntései egyaránt megtalálhatóak a könyvben. Az Egyszeregyből nemcsak a jogértelmezéseket, de a döntőbiztosok és bírák gondolkodásmódját is megismerheti az olvasó.

Mindez nem csupán a tenderen indulók, hanem az ajánlattevők számára is hasznos lehet. A mások által elkövetett hibákból, félreértésekből tanulva elkerülhetik a csapdákat. A szerző mindent elkövet, hogy a száraz törvényszöveget minél gyakrabban szakítsák meg érdekes és szemléletes gyakorlati esetleírások.

A szerzőről

Dr. Monory Bulcs korábban különböző pozíciókban foglalkozott a közbeszerzésekkel. 2004-ben már jelent meg könyve a témában. A Közbeszerzési Döntőbizottság helyettes elnökeként testközelből ismerhette meg a közbeszerzések mindennapjait.

Dr. Monory Bulcs: Közérthető közbeszerzés közösségi keretek közt, BM Duna Palota Kiadó, 2006

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.