Üzleti tippek

Rosta jön a kiemelt projekteknél

Egyfajta tabula rasára készül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a kiemelt projekteknél. Kirostálhatják azokat a fejlesztési javaslatokat, amelyeknél nem sikerül megkötni a támogatási szerződést belátható időn belül, így elveszíthetik a kormány által megvalósításuk finanszírozására elvileg már jóváhagyott európai uniós és hazai forrást - írta a csütörtöki Világgazdaság.

A kormány tavaly július végétől több körben mintegy 380 fejlesztési tervet minősített kiemelt projektnek, ezek együttes értéke meghaladja az 1800 milliárd forintot. Közülük eddig 90 kiemelt projektnél sikerült megkötni a támogatási szerződést. Az NFÜ a lap kérdéseire küldött válaszaiból azonban kitűnik, hogy ez is nagy szó. Június közepéig mindössze 18 kiemelt projekthez társult támogatási szerződés. A folyamat gyakorlatilag csak a harmadik negyedévben gyorsult fel.

Az első támogatási szerződést a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő projektre kötötték meg, a következő aláírás a Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítése ügyében várható. Az ügynökség reményei szerint az aláírt szerződések száma 2008 végére meghaladhatja a százat – olvasható a Világgazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik