Üzleti tippek

Közbeszerzési egyszeregy

admin

2008. 06. 03. 12:00

Kevés cég engedheti meg magának, hogy ne induljon közbeszerzésen. Különösen Magyarországon nem lehet figyelmen kívül hagyni az államot és az önkormányzatokat mint megrendelőket, hiszen az adóbeszedés és az újraelosztás mértéke uniós mértékben is magas. De a vállalatok is egyre gyakrabban írnak ki tendereket, ahol jól jöhet a közbeszerzési pályázatokon szerzett tapasztalat. Mindemellett az uniós csatlakozás óta a közösségi piac is megnyílt a hazai cégek előtt, ezért nem árt tisztában lenni a közbeszerzés jogi szabályozásával.

Az alliteráló című könyv szerzője, dr. Monory Bulcs korábban különböző pozíciókban foglalkozott a közbeszerzésekkel. 2004-ben már könyve is jelent a témában. A Közbeszerzési Döntőbizottság helyettes elnökeként testközelből ismerhette meg a közbeszerzések mindennapjait. Új könyvében mindenki számára érthető és hasznosítható formában kívánja bemutatni a hatályos jogi szabályozást, a módosításokat, s a törvény szövegét gyakorlati példákkal – így a Közbeszerzési Döntőbizottság, a Legfelsőbb Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ítéleteivel, döntéseivel kívánja szemléletessé, közérthetővé tenni. A könyvből az olvasó egyúttal megismerheti a döntőbiztosok és -bírák jogértelmezését, gondolkodásmódját is.
Mindez nem csupán a tenderen indulók, hanem az ajánlattevők számára is hasznos lehet. A mások által elkövetett hibákból, félreértésekből okulva talán elkerülhetik a már ismert és feltárt csapdákat. Dr. Monory Bulcs mindent elkövet, hogy a száraz törvényszöveget minél gyakrabban szakítsák meg minél érdekesebb és szemléletesebb gyakorlati esetleírások, ezzel is segíti a könnyebb befogadást.

Dr. Monory Bulcs: Közérthető közbeszerzés közösségi keretek közt, BM Duna Palota Kiadó, 2006

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.