Üzleti tippek

Közbeszerzési egyszeregy

Kevés cég engedheti meg magának, hogy ne induljon közbeszerzésen. Különösen Magyarországon nem lehet figyelmen kívül hagyni az államot és az önkormányzatokat mint megrendelőket, hiszen az adóbeszedés és az újraelosztás mértéke uniós mértékben is magas. De a vállalatok is egyre gyakrabban írnak ki tendereket, ahol jól jöhet a közbeszerzési pályázatokon szerzett tapasztalat. Mindemellett az uniós csatlakozás óta a közösségi piac is megnyílt a hazai cégek előtt, ezért nem árt tisztában lenni a közbeszerzés jogi szabályozásával.

Az alliteráló című könyv szerzője, dr. Monory Bulcs korábban különböző pozíciókban foglalkozott a közbeszerzésekkel. 2004-ben már könyve is jelent a témában. A Közbeszerzési Döntőbizottság helyettes elnökeként testközelből ismerhette meg a közbeszerzések mindennapjait. Új könyvében mindenki számára érthető és hasznosítható formában kívánja bemutatni a hatályos jogi szabályozást, a módosításokat, s a törvény szövegét gyakorlati példákkal – így a Közbeszerzési Döntőbizottság, a Legfelsőbb Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ítéleteivel, döntéseivel kívánja szemléletessé, közérthetővé tenni. A könyvből az olvasó egyúttal megismerheti a döntőbiztosok és -bírák jogértelmezését, gondolkodásmódját is.
Mindez nem csupán a tenderen indulók, hanem az ajánlattevők számára is hasznos lehet. A mások által elkövetett hibákból, félreértésekből okulva talán elkerülhetik a már ismert és feltárt csapdákat. Dr. Monory Bulcs mindent elkövet, hogy a száraz törvényszöveget minél gyakrabban szakítsák meg minél érdekesebb és szemléletesebb gyakorlati esetleírások, ezzel is segíti a könnyebb befogadást.

Dr. Monory Bulcs: Közérthető közbeszerzés közösségi keretek közt, BM Duna Palota Kiadó, 2006

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik