Üzleti tippek

Elsőként digitalizálnak a katolikusok

Magyarországon elsőként indított digitális rádióadást középhullámon a Magyar Katolikus Rádió. A rossz minőségű adó így lepipálhatja a kereskedelmi rádiók hangminőségét is.

A katolikus adó eddig a rossz minőségű középhullámon sugárzott, de május 30-tól ugyanezen a frekvencián digitális formában közvetítik az adást. A DRM rendszerű tesztadásokat az Antenna Hungáriával közösen végzik.

Spányi Antal püspök, a rádió vezérigazgatója elmondása szerint a rádiót a hallgatók és a püspöki kar áldozata működteti, így tudják biztosítani, hogy a „kiváló minőséghez kiváló tartalom” társuljon. Erdő Péter bíboros ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy vannak gazdasági nehézségek, de bízik benne, hogy a technikai megújulással ezeken felül tudnak kerekedni.

Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária az adó jövőjével kapcsolatban megjegyezte: a katolikus rádió „alanyi jogon vehet részt” a digitális sugárzásban. Egy parlamenti döntés értelmében ugyanis az augusztus környékén induló digitális műsorszóró cégeknek kötelező az MKR adását sugározni, ha a rádió vezetése ezt szeretné. Hasonló elbánásban részesül majd az ATV és a HírTV is a digitális televíziók között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik