Üzleti tippek

Mikrohitelek konferenciája

admin

2008. 05. 23. 10:19

Első alkalommal rendezik meg Magyarországon a Microhitel Symposiumot, amely a világgazdaság minden térségében előtérbe kerülő, ám hazánkban egyelőre kétes megítélés alá tartozó a kis- és középvállalkozások – ezeken belül is a mikrovállakozások – fejlesztésének, fejlődési lehetőségeinek gazdaság- és társadalompolitikai kérdéseivel foglalkozik.

A többek között az MFB, a Budapest Bank, a CIB Bank és a Volksbank – által képviselt Microhitel Symposiumot a Gerbeaud Házban tartják 2008. május 27-én kedden.

Magyarországon 500-600 ezer mikrovállalkozás működik, amelyek körülbelül 1,5 millió ember megélhetését biztosítják. Piaci jelenlétükre jellemző, hogy a kis- és közepes vállalkozások (kkv) banki hitelállománya az elmúlt nyolc év alatt több mint hétszeresére, 460 milliárd forintról 3400 milliárd forintra nőtt.

Miközben ez a vállalkozói kör a foglakoztatásban és a társadalmi és gazdasági integrációban egyre hangsúlyosabb szerepet játszik, felhalmozási, beruházási és technológiafejlesztési lehetőségeiben a globalizált feltételek miatt fokozatosan nehezebb helyzetbe kerül.

Működésük kapcsán felmerülő számos – fejlesztési, fejlődési, finanszírozási stb. – kérdés közül a hatékony és versenyképes szerkezet kialakítása, beruházásaik finanszírozása az egyik legizgalmasabb, amelyre a hazai pénzügyi és gazdasági és pénzügyi élet neves szakértői a Microhitel Symposiumon választ keresnek.

A 2008. május 27-én a Gerbeaud Házban megrendezésre kerülő konferencián az érdeklődők megtudhatják, vajon a kkv-szektor bizonytalan hátterű, feketén működő kényszervállalkozások gyűjtőhelye, vagy a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó, testre szabott szolgáltatásokat nyújtó cégek halmaza, amelyek a magyar gazdaság jövőjének formálói? Továbbá az is kiderül, hogy mi várható el a vállalkozásoktól, és azok mire számíthatnak partnereik, valamint az állam részéről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.