Üzleti tippek

Mikrohitelek konferenciája

admin
admin

2008. 05. 23. 10:19

Első alkalommal rendezik meg Magyarországon a Microhitel Symposiumot, amely a világgazdaság minden térségében előtérbe kerülő, ám hazánkban egyelőre kétes megítélés alá tartozó a kis- és középvállalkozások – ezeken belül is a mikrovállakozások – fejlesztésének, fejlődési lehetőségeinek gazdaság- és társadalompolitikai kérdéseivel foglalkozik.

A többek között az MFB, a Budapest Bank, a CIB Bank és a Volksbank – által képviselt Microhitel Symposiumot a Gerbeaud Házban tartják 2008. május 27-én kedden.

Magyarországon 500-600 ezer mikrovállalkozás működik, amelyek körülbelül 1,5 millió ember megélhetését biztosítják. Piaci jelenlétükre jellemző, hogy a kis- és közepes vállalkozások (kkv) banki hitelállománya az elmúlt nyolc év alatt több mint hétszeresére, 460 milliárd forintról 3400 milliárd forintra nőtt.

Miközben ez a vállalkozói kör a foglakoztatásban és a társadalmi és gazdasági integrációban egyre hangsúlyosabb szerepet játszik, felhalmozási, beruházási és technológiafejlesztési lehetőségeiben a globalizált feltételek miatt fokozatosan nehezebb helyzetbe kerül.

Működésük kapcsán felmerülő számos – fejlesztési, fejlődési, finanszírozási stb. – kérdés közül a hatékony és versenyképes szerkezet kialakítása, beruházásaik finanszírozása az egyik legizgalmasabb, amelyre a hazai pénzügyi és gazdasági és pénzügyi élet neves szakértői a Microhitel Symposiumon választ keresnek.

A 2008. május 27-én a Gerbeaud Házban megrendezésre kerülő konferencián az érdeklődők megtudhatják, vajon a kkv-szektor bizonytalan hátterű, feketén működő kényszervállalkozások gyűjtőhelye, vagy a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó, testre szabott szolgáltatásokat nyújtó cégek halmaza, amelyek a magyar gazdaság jövőjének formálói? Továbbá az is kiderül, hogy mi várható el a vállalkozásoktól, és azok mire számíthatnak partnereik, valamint az állam részéről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2011. március 4.
A Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főbejárata a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában. A felvétel 2011. február 25-én készült. 
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.