Üzleti tippek

Összeomlott az európai roaming

A FigyelőNet információi szerint hétfő délután óta problémák jelentkeztek az európai mobilhálózatokban. Az ügyfélszolgálatok szerint keddre már kijavították a hibákat, azonban még kedd délelőtt sem lehetett több európai országból Magyarországot hívni.

Lapunk Nagy-Britanniában tartózkodó munkatársa értesítette a FigyelőNetet, hogy Vodafone-os hálózaton belül nem tud Magyarországra telefonálni, azaz a roaming nem működik. A magyarországi Vodafone ügyfélszolgálatánál megerősítették a külföldi szolgáltatónál hétfőn jelentkező hibát, ám információik szerint hétfő estére már kijavították, és helyreállít a kapcsolat a hálózaton belül. Ám kedden délelőtt sem működött még a roaminghálózat. Sőt, az SMS-küldés és -fogadás sem javult meg.

A romingszolgáltatás leállását a Vodafone hálózatán kívül a Pannon és a T-Mobile ügyfélszolgálatánál is megerősítették.

A Magyar Telekom Kommunikációs Igazgatóságától kapott tájékoztatás szerint május 19-én délelőtt Németország területén, építkezési munkák során több helyen elvágtak egy kiemelten fontos távközlési átviteli kábelt. Ez több országot érintő szolgáltatás kieséseket eredményezett, beleértve a Magyar Telekom szolgáltatásait is.

Magyarországon a mobilszolgáltatók nemzetközi (roaming) forgalmában torlódás, alkalmanként teljes elérhetetlenség volt tapasztalható a tegnapi nap folyamán. A kimenő nemzetközi vezetékes forgalomban nem volt elérhetetlen irány, azonban időszakos torlódás volt tapasztalható – tudatták.

Ma reggelre az összeköttetések mintegy felét sikerült helyreállítani. Ma délelőtt 11 órakor pedig a helyreállítás 90 százalékban megtörtént, ezzel a forgalomban a torlódások megszűntek.

A teljes hibaelhárítás várható időpontja kedd déli 12 óra – olvasható a Magyar Telekom közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik