Üzleti tippek

Jól fut az Alstom

Negyedével növelte megrendeléseit a bázishoz képest az Alstom Csoport.

A 2007/2008-as pénzügyi évben az Alstom Csoport 23,5 millió euró értékű új megrendelést szerzett, ami 23 százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi év már eleve magasnak tekinthető megrendelés-állomány bővüléséhez képest. Az Alstom Csoport teljes megrendelés-állománya ezzel 39,2 millió euróra nőtt (+21%), ami 28 havi értékesítés árbevételének felel meg.

Az energetikai üzletág rekordszámú, összesen 38 gázturbinára kapott megrendelést, amelyből 18 db GT26-os, az Alstom szabadalma alapján épített gázturbina. A turbinákat és generátorokat elsősorban Európában és a Közel-Keleten / Afrikában, valamint egy dél-afrikai szénerőmű számára értékesíti az Alstom.

A Közlekedés Üzletág nagyon nagysebességű vonatok gyártására és szállítására vonatkozó megrendelést kapott egy francia vasúttársaságtól, a Pendolino típusú nagy sebességű vonatokat pedig a Helsinki-Szentpétervár vonalra szállítják. Metrószerelvények gyártására kapott megrendelést New Yorktól és más kisebb városoktól, villamos-szerelvényeket Dublin és Rotterdam közlekedési vállalatainak gyártanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik