Üzleti tippek

Lassult az építőipar visszaesése

Éves összehasonlításban lassult az építőipari termelés visszaesése márciusban a februárihoz képest. A kiigazított adatok alapján a termelés 12,6 százalékkal csökkent, míg februárban még 19,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A havi bázison mért növekedés azonban lassult, márciusban 2,5 százalék, februárban pedig 5,9 százalékos volt. Az építőipar termelése 2008 márciusában kiigazítatlan adatok alapján 13,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, míg februárban 19 százalékkal volt alacsonyabb a 2007 februárinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év első három hónapjában a termelés 20 százalékkal maradt el a 2007 azonos időszakitól, az év első két hónapjában a visszaesés 23,3 százalékos volt.

Az építőipar termelői árai 2008 I. negyedévében az előző év azonos negyedévihez viszonyítva 4,9 százalékkal emelkedtek. Tavaly márciusban az építőipari termelés a kiigazítatlan adatok alapján 3,6 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 4,7 százalékkal emelkedett a bázishoz képest, míg az év első három hónapjában 3,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés márciusban 0,5 százalékkal volt magasabb az előző havinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik