Üzleti tippek

Bevállalnánk az internetadót

A megkérdezettek 54 százaléka elfogadhatónak tartja, hogy kulturális járulékot vezessenek be a szolgáltató cégek számára az internet után – írja a Népszabadság.

A lakosság 32 százaléka naponta internetezik, 13 százaléka heti egy-két alkalommal, 14 százaléka ennél is ritkábban. A világhálót nem használók csak a hatodik helyen hivatkoznak a drága internet-hozzáférésre okként – derül ki a Szonda Ipsos április legvégén készült felméréséből.

Az ötszáz felnőttet érintő telefonos fölmérésből kiderül, a világhálót soha nem használók még mindig jelentős kört, 41 százalékot alkotnak. A legtöbb használónak (84 százalék) a mindennapi tájékozódásban, ügyintézésben segít a világháló, illetve a kapcsolattartásban, levelezésben (81 százalék). Az internetezők 64 százaléka zenéket, filmeket, művészeti alkotásokat is letölt. Ennél kisebb, de még mindig 59 százalék azok aránya, akik a munkájukhoz használják a tájékozódásnak ezt a forrását.

Arra a kérdésre, miért nem használja az internetet, a válaszolók 50-55 százaléka hivatkozik arra, hogy nincs berendezése vagy nincs is rá szüksége, nem érdekli, nem ért hozzá – és 42 százalék jelöli meg okként, hogy drága a szolgáltatás. A válaszadók többsége, 54 százaléka ugyanakkor elfogadhatónak tartja, hogy járulékot vezessenek be az internet után, amelynek mértéke előfizetőnként 20-70 forintos többletköltséget okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik