Üzleti tippek

Hatan akarnak MTV-elnökök lenni

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára - értesült a kuratóriumi elnökség egyik tagjától percekkel a határidő hétfő kora délutáni lejárta után a távirati iroda.

Sorrendben ez a második pályázat a tisztségre; tavaly ősszel a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége nem kezdeményezte, hogy pályázat nélkül újrázhasson Rudi Zoltán elnök, majd február közepén a testület a három pályázó (Hammer Ferenc, Rudi Zoltán és Szabó Stein Imre) közül nem tudott jelöltet állítani a posztra.

Az akkor kiírt újabb pályázat alapján április másodikáig lehetett felvenni az induláshoz szükséges dokumentumcsomagot, amelyet összesen 13-an váltottak ki; közülük Baló György műsorvezető, Bródy Gábor, Hammer Ferenc médiakutató, Havasi János és Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője járult hozzá neve nyilvánosságra hozatalához és korábban Rudi Zoltán volt MTV-elnök is megerősítette, hogy indul az újabb körben.

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője (és egyetlen alelnöke) – aki az MTI érdeklődésére korábban csupán annyit közölt, “azt szeretném, hogy az intézménynek mihamarabb legyen elnöke” – majd megerősítette azon értesülést, hogy nem pályázta meg a tisztséget.

Az ő indulásának az adott volna jelentőséget, hogy az elmúlt évtizedben hárman is az ügyvezetői székből ültek át az elnökibe: 1999 júliusában Szabó László Zsolt, két esztendővel később, az ő távozása után Mendreczky Károly, majd miután ő is lemondott, 2003 májusában Ragáts Imre lett így az MTV első embere.

Azóta – miután egy vitatott, majd perre is vitt filmszerződés napvilágra kerülése miatt Ragáts leköszönt – egyetlen alkalommal volt szükség ügyvezetésre, ám a 2004 elején a társaságot átmenetileg irányító Pinke György nem szállt harcba az elnöki posztért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik