Üzleti tippek

Szakértőnk Kelkó Tamás

Vállalkozóktól, cégvezetőktől sokszor hallott igény, hogy megbízható emberekre van szükségük. Érdekes módon ugyanerre vágynak a politikusok és a maffiózók is.

Azt mondja meg, hogyan találjak megbízható embereket! ,,Létezik olyan teszt, amivel ki lehet szűrni a megbízhatatlan embereket?” Érthető ez a nagy igény, de milyen is a megbízható ember?

A megbízható munkatársnak több kategóriája is létezik. Az elsőbe azok tartoznak, akiknél biztonsági okokból fontos a megbízhatóság: pénzzel, bizalmas információval dolgoznak. A második kategória: a vezetőnek azok a beosztottjai, akiket szerinte nem kell kontrollálnia, munkájukat önállóan is jól végzik.

Kockázatok, mellékhatások

A „megbízható” munkatárs harmadik kategóriája: a „bizalmi” vagy ,,súgó” emberek. Nagyon sok vállalkozónak van olyan munkatársa, akinek véleményében jobban megbízik, mint a többiekében, tőle informálódik az eseményekről, a többi munkatársról.

Előfordult már, hogy egy ilyen „megbízható ember” az elcsúszott projektek felelősségét mindig ügyesen kollégáira tudta hárítani, és csak öt év után derült ki, amikor egyedül ő maradt projektvezető, hogy valójában ki a ludas: képtelen betartani a határidőket, de rendkívül jól hárít másokra… Amikor már nem volt kire, bezárult a kör. Ez alatt az öt év alatt a cég több százmillió forintnyi megrendelést bukott el az elcsúszott projektek miatt. De a cégvezető még ekkor sem tudott megszabadulni emberünktől, mert egy rendszerhez csak neki volt meg a speciális szakértelme.

Egy másik vállalkozásnál a külkeres volt a ,,megbízható ember”. Tizenkét éve dolgozott a tulajdonosokkal, és mindig lehetett számítani a munkájára. Ha kellett, hétvégén is dolgozott, fél szavakból is értette, mikor mit és hogyan kell intéznie, oszlopos tagja volt a cégnek és részese üzleti sikerének. A vállalkozás tizenkettedik évének végén derült ki, hogy ő és az értékesítési vezető több tízmillió forintot sikkasztottak el. A tulajdonosokat nem is a pénzveszteség vágta mellbe, hanem az, hogy „legmegbízhatóbb emberük”, akit annyira megbecsültek, így átverte őket.

Megbízható vagy „megbízható”?

Embereket vezetni nem könnyű. Óriási a kísértés, hogy vakon megbízzunk valakiben, mert sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a vezetői munkát, és a „megbízható ember” számára is ugyanúgy óriási a kísértés, hogy kihasználja ezt. Gondoljuk csak el! Az illető lojális munkatársként fél életét a vállalkozáshoz köti, és a saját nézőpontjából a tulajdonoshoz képest csak aprópénzt keres. Sokszor elég csak egyszer vérig sérteni valami igazságtalansággal, és rögtön ott a „fizetett ellenség”.

A maffiában és a politikában életbevágó, hogy a vezetőt megbízható emberek vegyék körül, egy vállalkozásban más a helyzet. Az ügyfelek, a vevők persze megbízható céget keresnek, de más értelemben: olyat, amely kiváló minőségű árukat és szolgáltatásokat nyújt versenyképes áron.
Hagyjuk meg a rejtett információgyűjtést a titkosszolgálatoknak, egy vállalkozásnak megbízhatóbb információkra van szüksége, arra pedig már régen kitalálták a vállalatirányítási szoftvereket (ERP) és a kontrollingot. Ez utóbbiból is a fejlettebb verziót, ahol nemcsak a pénzügy, a számvitel mutatóit figyelik, hanem a marketingét, az értékesítését, a logisztikáét, a termelését; sőt még a munkatársak teljesítményét is mérik.

Ajánlott videó

Norvégia szerint Magyarország lecsúszott a támogatásról, míg a magyar kormány azt állítja, ilyen forgatókönyv nem létezik: felvázoljuk a patthelyzet jogi hátterét. És kiderítettük azt is, hogy olyan fideszes kötődésű alapítvány is megpróbált az Ökotárs helyére kerülni, amelynek kuratóriumában Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix is helyet kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.