Üzleti tippek

Vezérfejet követelnek a BKV-szakszervezetek

A BKV szakszervezeteinek sztrájkbizottsága felszólítja a cég menedzsmentjét, és megbízott vezetőjét, hogy azonnali hatállyal mentse fel a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettesét.

A sztrájkot megelőző napon kötött megállapodás értelmében csak azon a vonalakon lehetett volna szolgáltatást indítani, ahol az egyébként közlekedő járművek minimum 50 százaléka ki tud menni. A megállapodás az élet-, vagyon- és közlekedésbiztonság érdekében történt, egyébként a BKV ZRT vezetése is – a tárgyalások során – mindvégig ragaszkodott az elégséges szolgáltatásnál az 50 százalékos mértékhez – áll a sztrájkbizottság közleményében.

Az érintett vezérigazgató-helyettes ezt megszegve engedélyt adott a „sztrájktörőkként viselkedő” kollégáknak, hogy villamosokat vigyenek ki a forgalomba. Ezzel veszélyeztetve a maguk és a járművek épségét. Kirívó példája volt ennek az egyik Combino esete, amikor a 820 millió forintot érő járművet egy olyan kolléga vezette, aki azelőtt soha nem vitte egyedül ezt villamost a Nagykörúton. A kiállás után az illető 500 méter megtétele után le is robbant a járművel – fogalmaz a sztrájkbizottság.

Milliárdos értékeket nem lehet ilyen felelőtlen módon kezelni, a vezérigazgató-helyettes megszegte a megállapodást. „Felszólítjuk a BKV vezetését, hogy azonnal hatállyal intézkedjen az ügyben” – zárul a bizottság nyílt levele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik