Üzleti tippek

Bezár a legendás Fabulon-gyár

A Colgate-Palmolive Kft. kivonja Magyarországról termelő- és kiszerelő kapacitását, és az év végéig felszámolja dorogi üzemét. A gyárbezárás 114 főt érint, a teljes dolgozói létszám elbocsátásával jár.

„A vállalat minden egyes dolgozóját többféleképpen segíti új munkahelyet találni, például 190 ezer forint átképzési segélyt biztosított személyenként, a szokásos felmondási összegnél magasabb juttatásban részesíti a dolgozókat” – monta Romanek Etelka, a munkaügyi központ kirendeltség-vezetője.

A foglalkoztatottak közül 94 ember fizikai, 20 fő szellemi munkát végzett. Szeptemberben bocsátják el a legnagyobb létszámot, közel 90 főt, és december 31-ig bezárják az üzemet.

A Colgate Palmolive Magyarország Termelő Kft. dorogi gyáregysége 1993-tól üzemelt, a gyárban korábban többek kööztt a Fabulon-család kozmetikumai készültek.

A Colgate már 2007 nyarán közölte, hogy egy év múlva felszámolja a dorogi gyárat. A Colgate-Palmolive március elején közölte, hogy a brassói gyárát szintén bezárja, a romániai termelést pedig a vállalat lengyelországi egységei veszik át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik