Üzleti tippek

Nem engedett a MÁV a szakszervezetnek

Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között a szakszervezeti sztrájkkövetelésről, illetve a még elégséges szolgáltatásról csütörtökön. Az egyeztetést május 5-én folytatják.

Az egyeztetést követően Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke elmondta: a MÁV-csoport tagjai újabb javaslattal nem álltak elő, továbbra is azt állítják, hogy nincs meg a lehetőségük a szakszervezeti követelés teljesítésére. A szakszervezet nem látja okát annak, hogy a követelésekből visszalépjen. Mindemellett hangsúlyozta, hogy hivatalosan is a birtokukban vannak azok a dokumentumok, amelyek alapján állítják, hogy követeléseik teljesíthetők.

A VDSZSZ eredeti követelése 10 százalékos többletbéremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutas számára. Ez egészült ki azzal a követeléssel, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás, valamint a pénzügyminiszter által bejelentett további inflációnövekedést a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik