Üzleti tippek

Távozik a Samsung elnöke

Bejelentette lemondását kedden Li Kun Hi, a Samsung elnöke. A legnagyobb dél-koreai konglomerátum vezetője ellen befolyással való visszaélés és adócsalás miatt folyik vizsgálat.

“Ma (kedden) úgy döntöttem, hogy lemondok a Samsung csoport elnöki tisztéről” – jelentette ki a 66 éves üzletember a közszolgálati televízió által közvetített sajtótájékoztatón. Li bejelentése után lemondott a cégcsoport alelnöke, valamint az elnök fia is, aki a Samsung Electronics-nál volt vezető.

A Samsung csoportot ideiglenesen a Samsung Life Insurance biztosító elnöke képviseli. Hírek szerint számos középvezető is lemondott. A vállalatvezető 20 évig állt a Samsung csoport élén. Li Kun-hit valóságos nemzeti hősként tisztelik Dél-Koreában a Samsung sikeréért.

A Samsungnak több tucatnyi iparágban, így elektronikai, hajógyártó és építőipari területen vannak érdekeltségei, zászlóshajója a Samsung Electronics Co. A Samsung cég vállalatai adják a szöuli értéktőzsde teljes piaci értékének a 20 százalékát. A Samsung csoport 250 ezer embert foglalkoztat, éves bevétele 160 milliárd dollár körüli, ami közel megegyezik Szingapúr éves hazai össztermékével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik