Üzleti tippek

Kitalált sztori volt Putyin válása

Putyin válásának hírét a Moszkovszkij Korreszpongyent című bulvárlap újságírói a saját ujjukból szopták, hogy kitöltsék az újságban tátongó lyukat - ismerte be az újság munkatársa.

Lev Rizskov szerint az alig fél éve megjelenő lap 24 oldalát nehéz volt megtölteni, és mindig maradtak üres hasábok, amelyeket úgy töltöttek meg, ahogy tudtak. A Putyin válásáról megjelent hír előestéjén is volt ilyen „lyuk”, de a popsztárok ezúttal töltelékként nem jöttek számításba, mivel az űr az első oldalon tátongott. Estére az érintett újságírók a „stressz enyhítése” folytán már jó hangulatban végül kitalálták a szenzációt.

Másnapra a szerkesztőségben teljes eufória uralkodott, mert a fiatal újság híres lett. Az újságírók követelték a maguk kitalálta „menyasszonytól”, hogy erősítse meg vagy cáfolja a hírt, az esküvőrendező szolgálat idézett vezetője pedig a kéretlen reklám miatt dühöngött.

Ljudmilla asszony számos hivatalos rendezvényre elkíséri férjét (Fotó: MTI/AP)

Ljudmilla asszony számos hivatalos rendezvényre elkíséri férjét (Fotó: MTI/AP)

Másnap néhány nagydarab fiatalember elvitte a főszerkesztőt. „Talán a titkosszolgálathoz, de alighanem inkább csak a lap tulajdonosához” – írta a munkatárs. Mikor a főnök visszaért, jelentették neki, hogy a liberális sajtó már érdeklődött iránta, s mindenkinek azt mondták, hogy elvitte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Ettől kezdve csak ritkán jelent meg, s a kollégák mindenkinek azt mondták, hogy az FSZB hallgatja ki. Ami azt illeti, eléggé lelkesen, csillogó szemmel ment a „kihallgatásokra”, és rendszerint követte néhány italozó kolléga hasonlóan csillogó szemmel, arcán győzelmi mámorral.

Délután megjelent a lap tulajdonosa. A többi ismert: az újság megjelenését „átmenetileg” beszüntették, a főszerkesztő „felmentését kérte”. Az Izvesztyija című lapnak Rizskov elmondta: teljesen apolitikus ember, irodalommal foglalkozik, de úgy vélte, ahol ilyen pofátlanul hazudnak, ott nem szabad hallgatnia. A szerkesztőségben ököllel mentek neki, majd igazoló jelentés írására kényszerítették, és mindez egy kanadai tévé forgatócsoportjának jelenlétében zajlott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik