Üzleti tippek

A BKV felbontja milliárdos szerződését az AAM-mel

admin
admin

2008. 04. 22. 19:59

Felbontja a milliárdos tanácsadási szerződést a BKV Zrt. és az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. A 4-es metró további sorsa a BKV felelőssége, pedig a felelősségi viszonyok tisztázása „kívánnivalót hagy maga után” – nyilatkozta az AAM vezérigazgatója.

A két cég keddi tárgyalásán szerződésszerűen felmondták az egymással kötött megállapodást. A közlekedési vállalat felmentést adott a tanácsadói cégnek az üzleti titoktartási kötelezettség alól, így a szerződéskötés és a teljesítés, valamint azok igazolásainak körülményeit hamarosan nyilvánosságra hozza az AAM – jelentette be jelentette be Szűcs Zoltán, a tanácsadó cég vezérigazgatója a Gazdasági Rádióban.

A két cég közötti jogviszony szerződésszerű felmondása után még harminc napig áll az AAM a BKV rendelkezésére. A főként a 4-es metró beruházásával kapcsolatos tanácsadással megbízott cég vezérigazgatója szerint a BKV felelőssége a projekt további sorsa. A 4-es metró projektjében a felelősségi viszonyok tisztázása „kívánnivalót hagy maga után”. Ha pedig egy ilyen fontos elem nincs tisztázva egy ekkora – 500 milliárdos – projekt esetében, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem lesz sikeres – vélekedett.

A közbeszerzési szabályok megsértése, hűtlen kezelés és számvitel rendjének megsértése is felvetődhet a BKV tanácsadói szerződései kapcsán – derült ki egy előterjesztésből, amely a cég felügyelőbizottsága számára készült. A közlekedési társaság e szerint összesen nyolc szerződést kötött az AAM Zrt-vel, két és fél milliárdos keretösszegben, amiből 2007-ben 134 milliót fizetett ki. A tanácsadó cég április 10-én üzleti titoktartás kötelezettsége alóli felmentését kérte a BKV-tól saját érdekeinek megvédése érdekében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.