Üzleti tippek

GKM: veszélyes az internetadó

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) egyeztet szerdán az „internetadóról” az internetszolgáltatókkal, majd utána a kulturális tárcával.

A gazdasági tárca elkötelezett amellett, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium által beterjesztett jogszabály-módosítást részletes és kiterjedt egyeztetés előzze meg az internet szolgáltatókkal – írja a tárca közleménye. Bóna Ákos, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkára szakmai egyeztetést hívott össze 2008. április 21-ére az internet szolgáltatásokra kivetett kulturális járulékkal kapcsolatban.

A tárca is valós veszélyt lát abban, hogy az új járulék megnehezítheti a hazai internet penetráció kiszélesítését, ezért tartja rendkívül fontosnak, hogy az internet szolgáltatók bevonásával egyeztessen a jogszabály módosításáról. A piaci szereplőkkel egyeztetett álláspont ismeretében javasolni fogja a kulturális tárca vezetésének a járulék kiterjesztésének újratárgyalását.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál (OKM) korábban a FigyelőNetnek elmondták: a tárgyalásokat az érdekképviseletekkel és a gazdasági tárcával lefolytatták. Az OKM szerint a versenysemlegesség elve alapján kellene kulturális járulékot fizetniük az internetszolgáltatóknak, a könyvkiadókhoz és a műsorszórókhoz hasonlóan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik