Üzleti tippek

Antal Imre halálán gazdagodna az MTV

Lapunk értesülései szerint a közszolgálati televízió hírtelen felértékelte Antal Imre életművét.

A Marketing&Média információi szerint a kedd reggel elhunyt művész archív felvételeit a Magyar Televízió dupla áron kínálja a többi televíziótársaságnak. Úgy tudjuk, a konkurens csatornák már rég megrendeltek több ilyen felvételt, de az MTV ma drasztikusan megemelte az adásba kerülő anyagok árát.

Értesüléseink szerint a kereskedelmi csatornák fogcsikorgatva ugyan, de kifizetik a Magyar televízió archívumában található felvételek hirtelen megugrott árát. Az országos csatornák képviselői keserűen utasították el lapunk érdeklődését az árakról, de az RTL Klub illetékesei elmondták: miután 2004-ben a közszolgálati televízió elbocsátotta a szórakoztató művészt, ők szerződést ajánlottak neki. Így a csatornánál több felvétel is van az Antal Imre nevével fémjelzett Szeszélyes című műsorból, noha ezeken a művész már csak árnya egykori önmagának. Az RTL Klub este a Vészhelyzet helyett összeállítást sugároz Antal emlékére. A TV2 pedig az esti Tények műsorában számol be a művész haláláról. Az MTV pedig a művész 70. születésnapjára készült műsorát sugározza.

Antal Imre, miután az intézmény megszüntette műsorát, az MTV örökös tagja lett. Ezzel némi havi apanázs is járt, így a művészt élete végéig ellátta a köztelevízió, noha már nem volt műsoron a Szeszélyes évszakok.

Az MTV sajtóosztálya megkeresésünkre úgy nyilatkozott: “A Antal Imre pályája és a Magyar Televízió története 40 éven át összefonódott. Ő értéket teremtett, az MTV pedig ezt az értéket (is) közvetítette. A televíziózás sokat köszönhet Antal Imrének, és Antal Imre is megköszönte ezt annak idején a Magyar Televíziónak. A művész pályáját bemutató archív felvételek kizárólag az MTV archívumában találhatók meg, ezért a kereskedelmi csatornáktól érkezett kéréseket az MTV ma soron kívül szolgálta ki. A 24 órán belüli teljesítésért, valamint az exkluzív felvételekért a más alkalmakkor is szokásos piaci árat kérte az MTV, amely a ma igényelt leghosszabb felvétel esetében 200 ezer forint volt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik