Üzleti tippek

Nem kér végkielégítést a BKV-vezér

2011-ig szóló kinevezésének végkielégítés nélküli, közös megegyezéses megszüntetését kezdeményezte Antal Attila, a BKV-vezérigazgatója március 25-i hatállyal. Addig az időpontig csak a részére járó munkabérére tart igényt.

A cégvezető immár a harmadik alkalommal jelezte a döntéshozóknak távozási szándékát. Somlyódy Csaba (MSZP), a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke az MTI értesülését megerősítve elmondta, hogy Antal Attila valóban újabb levélben kezdeményezte 2007. január 16-án kelt munkaszerződésének megszüntetését.

Az MTI birtokába került újabb felmondó levelében Antal Attila leszögezi, hogy csak a szerződése alapján március 25-ig őt megillető járandóságára tart igényt. Ezen felül egyéb összegre nem tart igényt, azt szeretné ugyanis, ha “a BKV Zrt. finanszírozási nehézségeit nem terhelné” a munkaszerződésében rögzített végkielégítés összege. Felmondólevelében megállapítja, hogy a 18 éve alulfinanszírozott és átpolitizált cégnél az ő munkájával „az utolsó utáni pillanatban elkezdődött a rendszerváltás”, amelynek során tavaly csaknem 11 milliárd forinttal csökkentette veszteségét a cég.

A vezérigazgató kitér arra is, hogy egy ideje méltatlan, a „tényeket mellőző PR-támadások hada” zajlik ellene. Emlékeztetett rá, hogy a cég felügyelőbizottsága nem marasztalta el őt a busztenderrel kapcsolatos vizsgálatában. Azóta tisztázódott az is, hogy nincs valós indok elmarasztalására egyetlen intézkedése vonatkozásában sem. Leszögezte, hogy nem tett semmit, ami „szakmai vagy jogi tényekkel alátámasztva támadható lenne, nem tettem semmit a cég és ezáltal a fővárosiak érdekével ellentétben”.

A BKV-nak vezérigazgatóra van szüksége, a jelenlegi helyzet csak azok érdekét szolgálja, akik nem érdekeltek a tiszta, átlátható helyzetben, akik a szükséges hosszú távú finanszírozási megoldás kidolgozását és megvalósítását nem támogatják, akik káoszban és zűrzavarban kívánják tartani a BKV-t. Antal Attila először március 9-én, majd március 25-én kezdeményezte munkaszerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetését és a BKV igazgatósági tagsága alóli felmentését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik