Üzleti tippek

MIlliárdos sikkasztás a MÁV Biztosítónál?

admin
admin

2008. 04. 11. 15:18

Rendkívüli, azonnali célvizsgálatot rendelt el és felügyeleti biztosokat nevezett ki a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) a PSZÁF, , miután a VPOP egymilliárdos sikkasztási ügyben nyomozást indított a biztosító vezetője és több társa ellen, és három személyt őrizetbe vett.

„A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy budapesti székhellyel rendelkező biztosító egyesület vezetője és több társa ellen” – áll a VPOP közleményében, amely következetesen nem nevezi meg az egyesületet. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta, hogy a közlemény a MÁV ÁBE-ről szól-e.

A PSZÁF tájékoztatása szerint a felügyelet főigazgatója a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságától (VPOP) kapott hivatalos megkeresés alapján rendelt el rendkívüli, azonnali célvizsgálatot a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél. A vizsgálat keretében – közbenső intézkedésként – kirendelt felügyeleti biztosok gyakorolják az egyesület elnök-vezérigazgatójának és az intéző bizottság tagjainak a törvényben és alapszabályban megállapított jogait és kötelezettségeit.

A VPOP közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján több, különböző úton végrehajtott átutalással közel 1 milliárd forintot vontak ki az ügy gyanúsítottainak közreműködésével a biztosító egyesületből magánszemélyek bankszámláira, majd azzal sajátjukként rendelkeztek. A nyomozó hatóság az érintett magánszemélyek bankszámláinak zárolásáról soron kívül intézkedett. A jelenleg is folyó eljárási cselekmények mellett eddig 3 főt vettek őrizetbe – áll a VPOP közleményében.

Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta, hogy a MÁV Általános Biztosító Egyesület – a felügyeleti biztosok irányítása alatt – továbbra is köteles teljesíteni a káresetekből fakadó kötelezettségeit, mint ahogy a tagok is kötelesek a biztosító felé a díjfizetésre. Az események jelentősen növelték annak esélyét, hogy a problémák az állomány átruházásával rendeződnek a biztosító egyesületnél és nem a tartalék feltöltésével – tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.