Üzleti tippek

Magyar könyveket ad ajándékba a Lufthansa

A magyar költészet napján a német Lufthansa légitársaság budapesti utasai magyar szerzők köteteit kapják ajándékba.

Nemcsak magyarul, hanem angol és német fordításban is elérhetőek lesznek a könyvek, így a magyarul nem beszélő utasok is megismerkedhetnek a könyvekkel – mondta Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa közép-kelet-európai kommunikációs igazgatója. Az igazgató lapunknak elmondta: figyelik majd, hogy utasaik hogyan fogadják az ötletet, mennyi könyvet visznek magukkal, ezután döntenek arról, hogy jövőre lesz-e ilyen akció.

A beszállásánál Szabó T. Anna költő segít majd az utasoknak a megfelelő könyv kiválasztásában.

A Lufthansának van miből támogatni a költészetet: már második éve rekordnyereséget ért el, így tavaly 22,4 milliárd eurós forgalom mellett 1,7 milliárdos adózás utáni nyereséget ért el. A vállalat restrukturálásának látványos eredménye, hogy miközben a forgalom csak 13 százalékkal nőtt, az operatív eredmény 63,1 százalékkal nőtt. Tavaly fejeződött be a svájci Swiss légitársaság megvásárlása, és 2007-ben vásárolt a cég 19 százalékos részesedést az amerikai fapados, a JetBlue légitársaságban is.

Goudarzi-Pour lapunk érdeklődésére elmondta: a légitársaság nemcsak a hagyományos piacokon nőtt, de Közép-Európában is kétszámjegyű növekedést ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik