Üzleti tippek

Kijavította hibáját az RTL Klub

Az RTL Klub beismerte, hogy hibáztak, amikor a Vacsoracsata műsorából kiírták a sztárokat. A nézők kedvéért mostantól újra hírességek főznek.

A Hal a tortán és a Vacsoracsata kapcsán a két nagy kereskedelmi tévé komoly harcba kezdett egymással. Az első heti ütközetet az RTL nyerte, de aztán a TV2 vette át a vezető szerepet. Az RTL csak egy hónap múlva tudta befogni versenytársát.

A TV2 és az RTL Klub főzős műsora egyszerre indult, meglehetősen hasonló tartalommal. A kevesebb nézővel is több reklámbevételt generáló TV2 saját maga dolgozta ki a műsor szerkezetét, míg az RTL Klub egy kész produkció licencét vásárolta meg. Az előbbi sztárokkal főzetett vacsorát, míg az utóbbi hétköznapi emberek konyhájában forgatott.

Az első adás alkalmával az RTL gyalázatos vereséget mért konkurensére: 36,4 százalékos nézettsége majdnem kétszerese a TV2 19,4 százalékának, de a második héttől fordult a kocka. Az egykori „csigatévé” rendszeresen kétszer több nézőt ültetett a tévé elé, múlt pénteken pedig már 40 százalék fölé tornázta magát.

Az RTL-nél azonban gyorsan a fejükhöz kaptak a kreatívok, és ettől a héttől kezdve már nem hétköznapi emberek, hanem hírességek főznek a műsorban. És mivel a nézők nem az ételekre, hanem a celebritásokra kiváncsiak, a hétfői Vacsoracsata ismét pontozással nyert, méghozzá 40,1 kontra 32,6 százalékos arányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik