Üzleti tippek

Lazítana a médiatörvényen Majtényi

A szabályozás nem felel meg a mindennapi élet követelményeinek - hangoztatta az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának ülésén Majtényi László, akit az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) élére jelölt az államfő és a miniszterelnök.

A meghallgatáson – ahol, akárcsak négy esztendeje Kovács György esetében, csupán az elnöki poszt várományosához intéztek kérdéseket a képviselők, a tagjelöltekhez nem – Majtényi László úgy nyilatkozott: minden erejével azon lesz, hogy az ORTT-t a pártpolitikától távol tartsa, és a közpolitikákhoz közel vigye.

Megjegyezte: a jelenleg hatályos szabályozás bizonyos esetekben nem felel meg a mindennapi élet követelményeinek, így „bizonyos szintű deregulációról is lehet gondolkozni”, az „indokolatlan szabályokból valamelyest visszanyesve”.

A médiaszakmai tapasztalatait firtató kérdésre úgy nyilatkozott, jogászként, az elektronikus információszabadságról szóló törvény egyik kezdeményezőjeként, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet élén vagy épp napilapok sajtóombudsmanjaként „mindig volt valamiféle közöm a médiához”. Mint mondta, tudomása szerint volt olyan elnöke a testületnek, aki megválasztásakor nagyon kicsit konyított a témához, de remekül beletanult.

A támogatási rendszer kapcsán úgy nyilatkozott: „egy szegény országban” a magas kultúra támogatása mellett nagyon meg kell gondolni, hogy mire költik az adófizetők pénzét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik