Üzleti tippek

További béremelést akarnak a vasutasok

admin
admin

2008. 03. 25. 13:56

Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, illetve a 38 vasúti mellékvonal ügyéről. A tárgyalást egy hét múlva folytatják.

A VDSZSZ részéről a megbeszélésen kijelentették, hogy a kormány lerontott inflációs előrejelzése miatt a szakszervezet kiterjesztette az egyeztetés témáját azzal, hogy a többi vasutas szakszervezet és a MÁV között 2008-ra megállapodott 6,9 százalékos bérfejlesztés további 1,1 százalékkal emelkedjen.

Singulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője szerint a VDSZSZ többlet-bérkövetelése irreális, jogtalan, és a MÁV továbbra sem engedhet abból az álláspontjából, hogy a MÁV Cargo privatizációs bevételeit szétosszák.

Bárány Balázs a VDSZSZ részérlől kiemelte, hogy szerdán az érintett vasúti társaságok szakszervezeti küldötteivel kibővített országos választmányi ülést tart, amelyen értékelik az elmúlt hetek sztrájkkal kapcsolatos, és a munkáltatókkal folytatott tárgyalások fejleményeit, eredményeit.

A VDSZSZ sztrájkbizottsága ezt követően ül össze, és hoz döntést a sztrájk esetleges folytatásáról.

Sigulinszki Tibor közölte: a jövő héten esedékes munkaügyi egyeztetésre a MÁV és az érintett vasúti társaságok előterjesztik, hogy milyen elemzéseket tudnak bemutatni a kritikus 38 vasúti mellékvonal forgalmával kapcsolatosan.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.