Üzleti tippek

Regionális központba olvaszthatják a magyarországi Siemenst

A német Welt Online értesülései szerint a Siemens konszern 20 regionális központot szeretne létrehozni, amitől a költségek radikális csökkenését várják. A magyarországi leányvállalatukat egy kelet-európai „klaszterbe”, csoportba tömörítené. Mindez munkahelyek megszűnésével is jár majd.

A Siemens konszern vezetésének átépítési tervei miatt nyugtalankodhatnak most a külföldi leányvállalatok – adta hírül egy konszernvezetői forrásra hivatkozva a német lap. A cég tervei szerint a külföldi leányvállalatokat a jövőben regionális központokban egyesítenék, így például a magyar, osztrák, cseh, román leányvállalatokat egy kelet-európai „klaszterben”, központban vonnák össze. Franciaország, Olaszország és Spanyolország szintén egy régiót képvisel majd a jövőben, míg a nagyobb piacokat jelentő országokban – USA, Németország – a leányvállalatok lesznek a központok.

Az átalakításoktól az adminisztrációs és igazgatási költségek 10-20 százalékos csökkenését várja a konszern vezetése. Az új struktúra kialakításának munkahelyek is áldozatul esnek a német lap szerint. Az egyes regionális központok vezetője a régióban található egyik leányvállalat vezetője lesz egy személyben.

Az átalakításokat a Welt információi szerint április végén jelentik be hivatalosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik