Üzleti tippek

Sikeres az APEH internetes árverése

admin
admin

2008. 03. 18. 09:48

Valóban a maffiától való félelem szorította le az árakat az adóhatóság árverésein – derül ki az adóhatóság online árveréseinek adataiból. Az APEH rákapcsolt: egyre több végrehajtást indít.

Az adóhatóság sikeres elektronikus árveréseinek esetében a vételár átlagban a becsült érték 70 százaléka, amely a korábbi átlagos 25 százalékhoz képest egyértelműen mutatja az elektronikus árverés sikerét – olvasható az adóhatóság mai közleményében.

Növekvő népszerűség

Az értékesített ingóságok köre folyamatosan növekszik. A virtuális liciten már ipari gépek, árukészlet, festmények, műtárgyak, bútorok és jelenleg egy pianínó is szerepel, azonban továbbra is a gépjárművek értékesítése a leggyakoribb.

Állandó, dinamikus növekedést mutat a regisztrálók száma is; az e-árverés rendszerében jelenleg 959 felhasználó, 68 társaság képviselője 346 településről regisztrált, sőt már határon túlról is érkezett regisztráció. A február 28-ig befejezett 27 árverés közül 15 fejeződött be úgy, hogy a nyertes licitáló megnyerte az áhított tárgyat. A lehetőség népszerű, bár a szabályok itt jóval szigorúbbak, mint például a TeszVeszen.

Egyre több végrehajtás

Növekedett az adóhatóság által indított végrehajtások száma is; 2008-ban február végéig a területi igazgatóságok 76 311 adóvégrehajtást indítottak 224 610 adózó ellen, ez 64%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. A végrehajtás alá vont 131,7 milliárd forint tartozás 35%-kal több az előző évhez képest. Az érintett tartozás összege 584,8 milliárd forint, amelyből 15,8 milliárd forint hátralékra fizetési könnyítés, bírósági felfüggesztés, illetve egyéb ok miatt az eljárás szünetel.

A végrehajtásokból összesen 48,7 milliárd forint folyt be, ami 20,6%-kal több az előző év azonos időszakához képest.

A saját végrehajtási, valamint a külső megkeresésekkel kiterjesztett behajtási ügyekben évkezdettől február végéig a területi igazgatóságok 92,8 ezer inkasszót bocsátottak ki a 298,7 milliárd forintos tartozásra. A lefoglalt vagyon értéke 18,4 milliárd forint.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.