Üzleti tippek

A hálóra is szavaztak

A március 9-i népszavazást megelőző két hét online híreinek olvasottsági statisztikáiból nem lehetett megjósolni a kifejezetten magas részvételi arányt. A tíz legolvasottabb hír között mindössze kettő szólt a népszavazásról, pontosabban az Index.hu oldalain lebonyolított próbavoksolásról. A népszavazáshoz kapcsolódó legolvasottabb hírek 25-30 ezer internetezőt értek el, míg a top 10-es listába több mint 40 ezer olvasóval lehetett bekerülni.

A népszavazást Előtti 2 hét legolvasottabb online cikkei

1. Nyilvános kivégzés, szemérmes tanárnővel (Az igazság ára)
2. Önök akarnak vizitdíjat!
3. Hogy szavazna most vasárnap?
4. Havas Henrik: Darabokra vertem az RTL-t
5. Százezreket vittek a cigánysorra a pártok
6. Már sérültje is van a viharnak a fővárosban
7. Alföldit feljelentették megrontásért a filmje miatt
8. Házakat rongált meg a vihar, sérült is van
9. Hajszálon múlt, hogy nem történt repülőkatasztrófa
10. Súlyos baleset Budapesten

A népszavazás másnapján a hazai online híroldalak látogatottsága meglehetősen vegyes képet mutatott. Egyes híroldalakat a megszokottnál kétszer többen keresték fel ezen a napon, míg mások látogatószáma alig néhány százalékkal haladta meg az átlagos hétköznapi értéket. A táblázat a hazai híroldalak március 10-i látogatószámát, valamint a februári hétköznapi átlagos látogatószámhoz viszonyított növekedésüket mutatja.

A népszavazáson közel annyian vettek részt, mint a 2006. őszi önkormányzati választásokon, így érdekes lehet a két választás online visszhangjának összehasonlítása. A táblázat utolsó oszlopa a 2006. őszi választás másnapjának látogatószám-növekedését mutatja a megelőző hónap hétköznapi átlagos látogatószámához képest.

A népszavazás másnapján a tíz legolvasottabb online hír közül nyolc a szavazás eredményével és politikai következményeivel foglalkozott. A top 10-es listán öt hírsite cikkei szerepelnek, amelyeket 25–65 ezer látogató olvasott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik